”Som frivillig får jeg lov at være en del af mine børns minder fra håndboldhallen”

Lea Halsø fra Rødovre HK er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold.
dato

Lea Halsø fra Rødovre HK er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023, der uddeles af AutoPartner og DanskHåndbold.

Af Sarah Munk Jørgensen

”Hvad med en ny camp for børn, hvor de møder stjerne, som begyndte her i klubben?”, ”hvad med at seniorspillerne kommer ned på ungdomsholdene en gang imellem som gæstetræner?”, ”autograf fra Mikkel Hansen på ni forskellige trøjer til vores LykkeLiga-spillere – yes, det prøver jeg at skaffe”, ”ansvarlig for vores håndboldskole – jo, hvis I tror på, jeg kan.”

Lea Halsø ligger næppe på den lade side. Der opstår ofte idéer – nogle vildere end andre – men der plads til dem alle. Og det er noget af det mest fantastiske ved håndbolden, fortæller hun:

- Der er ingen, der er for fine til at give noget tilbage til sporten. Det har virkelig slået benene væk under mig. Det er uanset om det er en landsholdsspiller, forældertræneren eller Rikke fra Tutten (cafeteriet, red.) så oplever jeg, at alle er villige til at støtte op og give enormt meget tilbage.

Det er aldrig for sent at blive frivillig
Lea Halsø blev først frivillig i Rødovre HK i 2021. Uden noget kendskab til spillet og tre-fods-finter. Men hendes søns kærlighed til sporten smittede af, og i de seneste tre år er hendes engagement i klubben kun blevet større – både som træner for U11-drenge, men særligt med at tage initiativ til sociale arrangementer i klubben.  

- Det ligger dybt i mig. Jeg kommer fra en lille by i Sønderjylland, hvor foreningslivet var samlingspunktet. Hvis ikke det var for de frivillige kræfter, som tog initiativ, skete der ikke noget. Jeg er vokset op med, at hvis man vil skabe noget, må man også bidrage, siger Lea Halsø.

Barn- og ungdomstiden i Sønderjylland blev ellers fyldt ud med især fodbold. Det samme gjorde tiden dengang for hendes mand. Men i dag er de begge aktive i den lokale håndboldklub og deres tre fælles børn går selvfølgelig også til håndbold, fortæller Lea Halsø:

- For det (håndbolden, red.) er bare en stor familie. Der er højt til loftet og plads til at nogen gerne vil lege og have det sjovt, mens andre vil dyrke sporten seriøst – og det er sådan, det skal være. Faktisk kan jeg nogle gange godt ærgre mig over, at jeg ikke har været en del af håndboldfællesskabet før nu – for den sport kan virkelig noget unikt. Og så er det særligt som frivillig at få lov at være en del af mine børns minder fra håndboldhallen.

Prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2023 bliver uddelt i foråret 2024.

Det er femte gang, at AutoPartner og DanskHåndbold uddeler prisen, som er et udtryk for taknemmelighed samt en stor tak til alle frivillige i Håndbolddanmark. De er uundværlige og gør det hver dag muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold over hele landet. Samtidig hylder prisen én frivillig, der gør en særlig forskel.

Kilde: Dansk Håndbold
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.