Videnskab og øl: Et indblik i Carlsbergs forskning

dato

Oplev en fascinerende aften med videnskab og smag, når Carlsberg Laboratoriums eksperter dykker ned i ølbrygningens videnskabelige verden. Foredraget finder sted tirsdag den 19. november 2024 kl. 19:00 i Atlas Biograferne, Rødovre.

Carlsberg er kendt for mere end blot øl. Deres forskningslaboratorium har gennem tiden bidraget til videnskaben med opdagelser som rendyrkning af gær og udvikling af pH-skalaen. Nu har du chancen for at høre lederen af Carlsberg Laboratorium, Birgitte Skadhauge, og brygmester Erik Lund fortælle om de seneste fremskridt inden for brygning og bæredygtighed.

Forskningens betydning for ølbrygning

Under foredraget vil deltagerne få indsigt i forædling af byg og humle, samt hvordan disse ingredienser dyrkes bæredygtigt. Der vil også være fokus på maltning af byg, hvilket skaber forskellige malttyper med unikke smagsprofiler.

Banebrydende teknologi og klimatolerante fødevarer

Carlsberg Laboratorium arbejder på udvikling af nye gærtyper, der kan skabe alkoholfrit øl uden at gå på kompromis med smagen. Foredraget vil også dække den nyeste teknologi inden for klimatolerante fødevarer, samt fundet af 2 millioner år gammelt DNA fra planter i Nordgrønland.

Smagsprøver og streaming fra Aarhus Universitet

Som en del af foredraget vil der blive serveret smagsprøver på fem udvalgte øltyper, der gennemgås under præsentationen. Arrangementet streames live fra Aarhus Universitet og er en del af serien "Offentlige foredrag i Naturvidenskab".

Praktisk information
Dato: Tirsdag 19. november 2024
Tid: Kl. 19:00
Sted: Atlas Biograferne, Rødovre Centrum 96, 2610 Rødovre
Entré: 30 kr
For mere information, billeder og pladsreservation, besøg her.
Læs mere om serien på Offentlige foredrag i Naturvidenskab og Carlsbergfondet.



Vi tager forbehold for, at oplysningerne om begivenheden kan have ændret sig siden, vi skrev artiklen. Tjek seneste opdateringer her
Kilde: Kultunaut